Mennyei karamellás túrókockák, recept

Mennyei karamellás túrókockák, recept

Mennyei karamellás túrókockák – Már most tedd el ezt a receptet húsvétra
Ha különleges sütivel szeretnéd elkápráztatni a vendégeket, a karamellás túrókockák receptje kapóra jön.

A minden földi jóban gazdag süti egyáltalán nem olyan bonyolult, mint ahogy azt elsőre gondolnád. A tényleges munka csak 40 perc, a sütési idő és a pihentetés viszont kicsit hosszadalmas.

A Mennyei karamellás túrókockák Hozzávalói

Az alaphoz:

  • 32 dkg vaníliás ostya
  • fél bögre pekándió
  • 8 evőkanál sózott vaj megolvasztva
  • másfél teáskanál vaníliakivonat
  • kevés olaj

A töltelékhez

  • 68 dkg krémsajt megpuhítva
  • 4 tojás
  • másfél bögre kristálycukor
  • fél bögre tejföl
  • másfél teáskanál vaníliakivonat

A karamelles borításhoz

  • 40 dkg édes sűrített tej
  • fél bögre barna cukor
  • 6 evőkanál sózott vaj összenyomkodva
  • 2 evőkanál sötét kukoricaszirup
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • pelyhes tengeri só

Elkészítés ideje: 4 óra 30 perc

A Mennyei karamellás túrókockák Elkészítése:

  1. A tésztaalap elkészítéséhez melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy 23×33 centis tepsit bélelj ki alufóliával, és vékonyan olajozd meg.

  2. A vaníliás ostyát és a pekándiót szórd egy konyhai robotgép edényébe, és addig mixeld, míg morzsa lesz belőle. Add hozzá a vajat és a vaníliát is, majd mixeld tovább, amíg a keverék teljesen összeáll. Öntsd át az előkészített tepsibe, és a morzsát jól nyomkodd bele az aljába, az sem baj, ha a tészta felér az oldaláig.

  3. A töltelék elkészítéséhez a krémsajtot, a kristálycukrot és a vaníliakivonatot keverd simára botmixerrel. A tojásokat egyenként add hozzá, a keveréket minden tojás után dolgozd simára. Ezután a tejfölt rakd hozzá, és ismét alaposan keverd össze.

  4. Az így kapott masszát öntsd a tésztarétegre, a tetejét simítsd le, és 50 percig süsd. Zárd el a sütőt, nyisd ki az ajtaját, és pihentesd negyed óráig nyitott ajtónál. Ezután vedd ki, és hagyd egy órát hűlni.

  5. A karamellborítás elkészítéséhez a barna cukrot és a vajat öntsd egy serpenyőbe,  és közepes tűzön kezdd melegíteni. Folyamatosan kevergetve addig főzd, amíg a vaj megolvad, és a cukor szétolvad. Add hozzá a sűrített tejet, a kukoricaszirupot és a vaníliát, majd folyamatosan kevergetve forrald fel.

  6. A serpenyőt vedd le a tűzről, és öt percig hagyd hűlni, majd a keveréket öntsd a sütire.

    Várj két órát, majd egy éles késsel vágd kockákra. Helyezd el egy tálon, és a tetejét díszítsd pelyhes tengeri sóval.

Mennyei karamellás túrókockák

forrás: Femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Tepsiben sült rántott harcsa
Tepsiben sült rántott harcsa

Tepsiben sült, rántott harcsa - Így még az olajszagot is megúszod A rántott harcsa sütőben sütve sokkal finomabb, egészségesebb, és...

Close