2020. október 28.

Select your Top Menu from wp menus
Mascarponés, fehércsokis citromtorta, recept

Mascarponés, fehércsokis citromtorta, recept

A Mascarponés, fehércsokis citromtorta Hozzávalói:

Kakaós piskóta:

  • 6 tojás,
  • 18 dkg cukor
  • 13 dkg liszt,
  • 5 dkg kakaó,
  • csipet só

Krém:

  • 25 dkg mascarpone,
  • 10 dkg fehércsoki,
  • 4 dl tejszín,
  • citrom

Díszítés:

  • 3 dl tejszín,
  • csokidíszek,
  • citrom

Mascarponés, fehércsokis citromtorta
A kakaós piskótához az egész tojásokat a keverőtálba törtem ,hozzáadtam a csipet sót és lassan adagolva a cukrot addig vertem,míg egy laza,könnyű krém lett ( ez eltarthat 10-15 percig ). Ekkor beleszitáltam a lisztet,kakaót és könnyű mozdulatokkal összekavartam. 24 cm. átmérőjű tortaformába öntöttem és előmelegített sütőben, 25 perc alatt készre sütöttem.

A krémhez a fehércsokit gőz fölött megolvasztottam,hagytam kissé lehűlni és összekevertem a mascarponeval,fél citrom levével és reszelt héjával.A tejszínt kemény habbá vertem és hozzákevertem a mascarpones krémhez.

A kihűlt piskótát három lapba vágtam ,megtöltöttem a krémmel,felvert tejszínhabbal bevontam és csokidíszekkel , citrommal díszítettem.

Mascarponés, fehércsokis citromtorta
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: aledakonyhaja.blogspot.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Ír sörös báránygulyás, recept

Írország legjellegzetesebb ételét hoztuk el nektek. Bárány hús, ír, fekete sör, szaftos egytálétel jelleg, ez az ÍR SÖRÖS BÁRÁNYGULYÁS. Szinte...

Close