2020. október 27.

Select your Top Menu from wp menus
Marcipános kókuszos csók , recept

Marcipános kókuszos csók , recept

 

A cím, azt hiszem, mindent elmond. Marcipános, kókuszos, habos, édes… Nekem most nem sikerült tökéletesen szépre (régen csináltam már ilyet, úgy tűnik, kijöttem a gyakorlatból…), de az ízén ez mit sem ront. Ezúttal én csak 3 tojásnyi adagot készítettem elegendő hozzávaló híján, de már látom, hogy ez vészesen kevés lesz.

A Marcipános kókuszos csók elkészítése:

  • 15-20 dkg kókuszreszeléket 100 fokos sütőben 10-20 percig szárítunk (de vigyázzunk, ne égessük oda), majd összekeverjük
  • 40 dkg marcipánnal, amit előzetesen lereszeltünk (ha kell, tegyük hűtőbe előtte a masszát).
  • 5 tojásfehérjét keményre verünk a félidőben hozzáadott
  • 12.5 dkg porcukorral, majd a hozzávalókat lazán összekeverjük, miközben
  • 1 citrom lereszelt héjával és
  • 2 evőkanál rummal ízesítjük.

Sütőpapírra kis halmokat rakunk belőle, majd 120 fokos sütőben sütjük, ill. inkább csak szárítjuk. Ha túl gyorsan pirulna, vegyük lejjebb a hőmérsékletet, végeredményként kívül száraz, belül puha süteményeket kell kapnunk.

Marcipános kókuszos csók

Forrás: eszterlancfoz

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Karácsonyi Ischler
Karácsonyi Ischler , recept

  Ilyet is már régen sütöttem, ráadásul nem találtam azt a receptet, amivel annak idején olyan nagy sikert arattam. Úgyhogy...

Close