Maradtál már áram nélkül ? Grillezés Végveszélyben
Maradtál már áram nélkül ? Grillezés Végveszélyben

Maradtál már áram nélkül ? Grillezés Végveszélyben

Bár manapság nem túl gyakori a hosszan tartó áramszünet, mégis könnyen előfordul, hogy az áram kimaradásával elveszítjük a mikrót, a sütőt, de még a vízforralót is.De ha ilyenkor sem akarsz hideget enni, bátran fordulj a független energiaforrással dolgozó grillsütőd felé.Mindegy, hogy gázzal működő vagy faszenes grill pihen a teraszon, egyaránt jó szolgálatot tehet áramszüneti napokon.

Fontos azonban megjegyezni, hogy bármilyen cudar idő is van kint, a kültéri grillekkel a szabadban kell boldogulnod, semmiképpen sem viheted be őket a lakásba, hogy a benti főzőlapokat helyben váltsák ki.Kellően felöltözve még ősszel vagy télen sem jelenthet gondot egy kis szabadtéri elfoglaltság, sőt remek alkalom lehet egy kis jószomszédi sütögetésre az utcát sújtó áramszünet, hideg ide vagy oda.

Ehhez persze elengedhetetlen, hogy legyen elég nafta a grillhez, de ha ez kipipálva, akkor már senki sem állíthat meg! Grillezni ugyanis szinte bármit lehet a melegszendvicstől kezdve a zöldségeken át a húsig.De ennél egyszerűbb műveletekre is befoghatod a grillt.Forralhatsz rajta például vizet, süthetsz palacsintát vagy omlettet, és még egy levest is feltehetsz főni.

Szinte bármit elkészíthetsz grillel is, egyedül arra kell figyelned, hogy ha lemegy a nap, világítás nélkül maradsz, ezért még napvilágnál készítsd el az ételeket.Nyáron ez nem is igazi probléma, télen viszont ezzel is kalkulálni kell.

Hosszabb áramszünetre felkészülve a készülő ételekhez is jól jön egy kis trükk.Mivel áramszünet esetén a hűtő sem üzemel, ezért először azokból az alapanyagokból készíts valamit, amelyek könnyebben megromlanak.Ne félj azonban egyszerre több fogást is csinálni.A grill nagy felülete egy-két(-három?) edényt is elbír, így szimultán főzhetsz, süthetsz.Az így spórolt üzemanyaggal pedig tovább üzemeltetheted a grilled.Nem árt mindenre felkészülni.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Hogyan grillezzünk Gombát?

A gomba magas víztartalmánál fogva különösen alkalmas grillezésre, hiszen a magas, direkt sütési hőmérséklet ellenére sem szárad ki, hanem finom...

Close