Mangóvirágos tarte

Mangóvirágos tarte

Story Highlights

  • Egy óriási mangóból kirakott rózsa a dísze ennek az egyszerű, krémes tarte-nak. Elkészítése egyszerűbb, mint gondolnánk. Készülhet csak mangóval, de ha elfogy, mielőtt a széléig érnénk, bátran egészítsük ki más gyümölccsel, befőttel, vagy akár kekszdarabokkal, szeletelt mandulával.

Hozzávalók

» 1 adag leveles vagy pitetészta
» 1 mangó
» 150 g szeder
» 10 dkg mascarpone
» fél citrom reszelt héja és 1 evőkanálnyi leve
» 1 evőkanál méz

Elkészítés

Mango-virag-trate-suti

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kinyújtott tésztát tegyük egy piteformába. Ha vajas tésztával dolgozunk, felesleges kikenni előtte. A széleit levágjuk és villával megszurkáljuk az alját. Közben vékonyan meghámozzuk az egész mangót. Ha már bemelegedett a sütő, 20-25 percet sütjük, vagy addig ameddig aranysárga nem lesz.

A mangót az egyik csücskére állítva a magja mentén hosszában levágjuk az egyik oldalát. A vágott felére fektetjük és vékonyan felszeleteljük, hogy sok félholdat kapjunk. Ugyanígy járunk el a másik felével is. Megmossuk a szedret.

A mascarponét kikeverjük a mézzel, belecsavarunk a citrom levét és belereszeljük a héját is, ismét keverünk rajta, hogy kenhető legyen. Kiigazítjuk az ízeket, ha még igényel némi mézet vagy citromlevet. A megsült tésztán egyenletesen elkenjük és elkezdjük a rózsa kirakását.

A közepére egy kisebb félholdat összehajtva állítunk és rögtön körbeöleljük egy másikkal. Egymás után rakjuk a szirmokat úgy, hogy az előző sor szirmainak találkozásaihoz kerüljük a következő közepe. Folyatasuk addig, amíg el nem fogy. Ha nem ér ki a széléig, szederrel más gyümölccsel pótoljuk a szélső sávot.

Forrás: izeselet.hu

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
6 dolog, amit nem tudtál a JONO YOGO FROZEN yogurt-ról

1.Sokáig csak amerikai filmekből ismerhettük a frozen yogurtot, vagy ahogy...

Close