2020. október 27.

Select your Top Menu from wp menus
Mangós-kókuszos rizsfelfújt, recept

Mangós-kókuszos rizsfelfújt, recept

 

Egy igazi trópusi desszertet, egy mangós-kókuszos rizsfelfújt receptjét mutatja meg Zé, amibe megy mangólé, friss mangó, kókusztej és még kókusz chips is. Már csak azt kell hozzá elképzelni, hogy egy karibi sziget tengerpartján vagyunk….

A Mangós-kókuszos rizsfelfújt Hozzávalói:

  • 250 g Arborio rizs
  • 6 dl mangólé
  • 6 dl zsíros kókusztej
  • 1 rúd vanília
  • 4 db tojás
  • 1 ek. vaj
  • 1 db mangó
  • 1 marék kókusz chips

Mangós-kókuszos rizsfelfújt

  1. Egy lábasban szárazon felhevítjük a rizst, amit felöntünk 2 dl mangólével, ha elkezdték beszívni a folyadékot a rizsszemek, akkor jöhet további 4 dl mangólé valamint 6 dl kókusztej. Hozzáadjuk a vanília kikapart magjait. Egészen addig főzzük, amíg szép krémes, rizottó állagot nem kapunk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgájukat vajjal és cukorral habosra keverjük, a fehérjéből pedig közepesen kemény habot verünk. A sárgájás masszát alaposan elkeverjük a rizzsel, majd részletekben, óvatosan beleforgatjuk a fehérjét.
  3. Egy fél mangó húsát is belekockázom a rizsbe, majd jöhet egy utolsó keverés és mehetnek a kivajazott szuflé formákba. A tetejükre szórunk még kókusz chipset és 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.

Mangós-kókuszos rizsfelfújt

Forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Kókuszos panna cotta gyümölcsös szósszal
Kókuszos panna cotta gyümölcsös szósszal, recept

A Kókuszos panna cotta gyümölcsös szósszal Hozzávalók (4 főre): A panna cottához: 300 ml zsíros kókusztej 300 ml tej 2...

Close