Lyukacsos sajtos kréker, recept

Lyukacsos sajtos kréker, recept

A kislányaim nagyon boldogok voltak, mikor kivettem az első tepsivel a sütőből, a vidám sajtformája igazi gyerekmágnes, ráadásul mindössze négy hozzávalóból készül, így az anyukák is szeretik, mert egyszerű és gyors. Mikor megláttam a fotót egy sütős-főzős csoportban, már tudtam, hogy le fogom vele venni Laurát és Lizust a lábáról, úgy is lett szerencsére Gyakran fog készülni, az biztos

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

A Lyukacsos sajtos kréker Hozzávalói 32 darabhoz:

– bő másfél bögre liszt (20 dkg)
– 20 dkg vaj
– 20 dkg reszelt sajt (edámi vagy trappista)
– fél-egy teáskanál só ízlés szerint
– 2 tojás sárgája

A Lyukacsos sajtos kréker Elkészítése:

1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd a többi hozzávalóval együtt szép, egynemű tésztává gyúrjuk.
2. Frissentartó fóliába csomagolva fél-egy órára a hűtőbe tesszük.
3. Négy egyenlő gombócra osztjuk a tésztát, majd enyhén lisztezett felületen a gombócokat egyenként olyan 4-5 mm vastag körlapokká nyújtjuk, melyeket nyolc-nyolc cikkre vágunk, majd egy szívószál segítségével lyukacskákat szúrunk beléjük.
4. Nem kell sok lyuk, csak 3-5, és jól mutatnak a fél lyukak az oldalán Én legközelebb vastagabb szívószálat fogok használni, úgy még látványosabb…
4. 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon, sütőpapírral bélelt tepsiken, 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük őket.

Jó étvágyat!

Lyukacsos sajtos kréker

Forrás: rupanerkonyha

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Gigantikus croissant (bögrésen is)
Gigantikus croissant (bögrésen is), recept

Ezek a rongyos kiflik hatalmasra nőnek, belül puhák, vajasak, lyukacsosak,...

Close