Luxuskaja egy pizza árából: Stroganoff bélszín, recept

Luxuskaja egy pizza árából: Stroganoff bélszín, recept

A Stroganoff bélszínről mindenki tudja, hogy egy nagyon pikáns, finom étel. Sokan azt is tudni vélik, hogy drága dologról van szó (elvégre bélszínt pakolunk bele), és ezért eszükbe sem jut elkészíteni. De érdemes csinálni egy gyors számolást, mielőtt rögtön a csirkés verziónak látnátok neki! Meglátjátok majd, egy házhozszállított pizza árából fogjátok összedobni ezt a vacsit bélszínestül, gombástul, fehérborostul, köretestül. Teszteljétek!

Luxuskaja egy pizza árából: Stroganoff bélszín

A Luxuskaja egy pizza árából: Stroganoff bélszín hozzávalói:

  • 40 dkg bélszín
  • 50 dkg gomba
  • 20 dkg tejföl
  • 20 dkg tejszín
  • 1 tk paradicsompüré
  • 1 tk mustár
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 3-4 csemegeuborka
  • 5 dkg savanyított gyöngyhagyma
  • 1 citrom
  • kis csokor petrezselyem

A gombákat egy tűzforróra hevített serpenyőben, napraforgóolajon aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük egy tálba. A bélszínt vékony csíkokra vágjuk, majd kevés olajon ezt is átpirítjuk a forró serpenyőben, ügyelve arra, hogy szaftos maradjon, ne száradjon ki.  Közben sózzuk, borsozzuk és ezt is félretesszük a gomba mellé. A hagymát és a fokhagymát finomra vágva a serpenyőbe tesszük és adunk hozzá egy kis olajat, ha szükséges. Hozzáadunk 1-1 teáskanál mustárt és paradicsompürét, majd ezeket a hagymával és fokhagymával együtt lepirítjuk.

Luxuskaja egy pizza árából: Stroganoff bélszín

Ha ez megtörtént, felöntjük a fehérborral és hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon belőle. Közben hozzáadjuk az átöblített és kis kockákra vágott csemegeuborkát és a szintén átöblített gyöngyhagymát. Egy kezeletlen héjú, vagy nagyon alaposan megtisztított citrom héjából 3 kis szeletet vágunk egy zöldséghámozóval, majd ezeket a szeleteket kis csíkokra vágva hozzáadjuk az ételhez. Elkeverjük benne a tejfölt és a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk és hagyjuk rottyanni egyet. Visszapakoljuk a korábban lepirított bélszínt és a gombákat, az egészet összeforgatjuk, majd megszórjuk  a finomra vágott petrezselyemmel. Sült krumplival, vagy rizzsel tálaljuk.

Forrás: streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
OMG: Házi csirke nuggets édes-savanyú szósszal

A gyorséttermi jellegű csirke nuggets csaknem teljes mértékben reprodukálható otthoni...

Close