2020. október 23.

Select your Top Menu from wp menus
Ljutenica: finomabb, mint az ajvár!

Ljutenica: finomabb, mint az ajvár!

A boltban kapható ljutenica otthon is elkészíthető és sokkal ütősebb lesz, mint a gyári. Csípős és fokhagymás, imádni fogjátok!

A Ljutenica Hozzávalói

  • 1 kg kápia paprika
  • 70 dkg paradicsom
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 dl fehérborecet
  • 1 ek barnacukor
  • 1 tk só
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 db chili paprika

Ljutenica

A paradicsomokat bevágjuk és leöntjük forró vízzel, majd lehúzzuk a héjukat és feldaraboljuk őket. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és rádobjuk a paradicsomokat, a karikákra vágott chili paprikát, az egészre fehérborecetet öntünk, megszórjuk sóval és barnacukorral. Addig főzzük, amíg elfő a leve és elkezd besűrűsödni.

Az előre megsütött paprikáknak lehúzzuk a héját, feldaraboljuk őket és a paradicsomhoz adjuk. (Előzőleg a paprikákat megmostuk, sütőpapírral bélelt tepsire tettünk és 190 fokon kb. 40 percig sütöttük, ezután áttettük egy tálba őket, fóliával lefedtük és hagytuk, hogy a saját gőzében még párolódjon) A petrezselymet nagyobb darabokra vágjuk és aprítógépbe tesszük a fokhagymával együtt. Alaposan összedaráljuk, majd a paradicsomos, paprikás alaphoz adjuk és lekvársűrűségűre főzzük.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Elefánt könnycsepp
Elefánt könnycsepp, recept

Könnyű,finom sütemény,nincs vele sok macera.Első tejszínes pudinggal(sokkal finomabb az összhatás),alsó pedig vaníliással készült. Recept Edótól( Édes otthonunk némi sóval), köszike....

Close