Lili sütőtök krémlevese, recept

Lili sütőtök krémlevese, recept

A sütőtök önmagában, csupán megsütve is nagyon finom, viszont indiai fűszerekkel, kókusztejjel megbolondítva krémleves formájában egyszerűen zseniális. Amíg tart a szezon, mindenképp próbáljátok ki Lili receptjét!

 

Lili sütőtök krémlevese

A Lili sütőtök krémlevese Hozzávalói:

A leveshez:

  • 1-1,5 nagy sütőtök
  • 2 db. sárgarépa
  • 2 tk. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 diónyi friss gyömbér
  • 1,5 tk. garam masala
  • ½ tk. kurkuma
  • 400 ml zsíros kókusztej
  • 1 l víz (vagy alaplé)
  • 2 nagy csipet só
  • frissen őrölt bors

A tetejére:

  • tökmagolaj
  • pirított tökmag

A félbe vágott tököt 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütjük. A sütés első 30 perce után hozzádobjuk a meghámozott és nagyobb darabokra vágott répákat is. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd üvegesre pároljunk rajta a felaprított hagymát. Ezután hozzáadjuk, és megfuttatjuk rajta az apróra vágott fokhagymát, és gyömbért. Megszórjuk és átforgatjuk a kurkumával, és a garam masalával, majd jöhet mellé a répa és a sütőtök húsa. Felöntjük a kókusztejjel, és a víz félével, majd sózzuk, borsozzuk és hagyjuk összeforrni. Egy botmixerrel homogén állagúra, alaposan leturmixoljuk, úgy, hogy közben annyi vízzel pótoljuk, hogy elérjük a kívánt krémes, leves állagot. Összeforraljuk, és pár csepp tökmagolajjal, valamint pirított tökmaggal tálaljuk.

Lili sütőtök krémlevese

Forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Mennyei csirkés gombás egytálétel
Mennyei csirkés gombás egytálétel – gyors és könnyű recept!

  Ha szereted a gyorsan elkészíthető ételeket, ez a recept tetszeni fog! A Mennyei csirkés gombás egytálétel  Hozzávalói: 50 dkg...

Close