2020. október 28.

Select your Top Menu from wp menus
Lezser krumplis tészta

Lezser krumplis tészta

Story Highlights

  • Csak egy habszifon kell a varázslathoz, máris annyira menő lesz a paprikás krumplink, ahogy azt Bernáth Józseftől megtanulhatjuk!

Hozzávalók 2 fő:

» 250 g paprikáskrumpli (kolbász nélkül)
» 200 g Barilla Bavette No.13.
» 8 g durva szemű tengeri só
» egy marék paprikás chips (lehet törött is)
» 2 szál újhagyma
» kevés olívaolaj a tésztához és a hagymához

Elkészítés

lezser-krumplis-teszta

A vizet a durva sóval feltesszük forrni. A paprikás krumplit annyi vízzel turmixoljuk össze, hogy krémleves állagot kapjunk. Majd egy sűrű szövésű szitán átpasszírozzuk, hogy az esetleges darabok ne tömíthessék el a szifont. Ezután habszifonba töltjük, amibe két patront tekerünk.

Az újhagyma fehér részét karikára, a zöldjét pedig gyufaszálnyi méretű csíkokra, azaz julienne-re vágjuk, és tálalásig mindkettőt jeges vízben áztatjuk.

A tésztát kifőzzük a sós vízben. A leszűrt tésztára pár evőkanál olívaolajat öntünk, egy kevés habot nyomunk rá a szifonból, és összekeverjük, majd egy húsvilla segítségével feltekerjük. Ezt úgy tehetjük meg a legkönnyebben, hogy a villa két ága közé felvett tésztát az edény falához szorítjuk, és folyamatosan forgatva formázunk belőle tésztahengert.

A meleg habból a tányérba is fújunk egy keveset, és óvatosan rácsúsztatjuk a feltekert krumplis tésztát.

A leszűrt, leitatott hagymákat meglocsoljuk olívaolajjal, és ízlésesen felhelyezzük a tésztára, majd az összetört chips-darabokkal fejezzük be a díszítést.

Forrás: izeselet.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Egy vicces zöldség: csicsóka!

A természet nagy mókamester. Hogyan kerülhetne másként a csicsóka az őszirózsa félék családjába, és hogyan állhatna közeli rokonságban a napraforgóval?...

Close