Így készíthetsz te is – Lepénykenyeret, recept

Így készíthetsz te is – Lepénykenyeret, recept

Story Highlights

  • Bögrés lepénykenyér

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre

A lepénykenyér Hozzávalói:

– 4 bögre liszt
– másfél teáskanál só
– egy bögre langyos víz (plusz még egy fél decire való)
– 3-4 evőkanál olaj
– 1 csomag szárított élesztő

lepénykenyeret

1. A lisztet mikróban megmelegítjük. Ez a lépés kihagyható.
2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk (hipp-hopp megy :-).
3. Fél órát kelni hagyjuk.
4. Ezután 8-9 egyenlő részre osztjuk a tésztát, gombócokká formázzuk őket, és még egy tíz percet kelni hagyjuk.
5. Egy serpenyőt felhevítünk, a gombócokat jó vékonyra kinyújtjuk, majd mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük.
6. Fogyaszthatjuk főételek mellé, de fokhagymás tejföllel megkenve is isteni.

Jó étvágyat!

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Ötperces vajas meggyes piskóta, recept

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! Az Ötperces vajas...

Close