2020. október 28.

Select your Top Menu from wp menus
A legízletesebb ragacsos sült oldalas – Isteni falatok a sütőből, recept

A legízletesebb ragacsos sült oldalas – Isteni falatok a sütőből, recept

 

Készíts fejedelmi ebédet! A sült oldalas akkor az igazi, ha omlós, szaftos és ragacsos.

A mézes, mustáros ragacsos sült oldalasról mindenki rajongással beszél. Ha még nem próbáltad, itt az ideje. Másnap talán még ízletesebb. Legegyszerűbb salátával tálalni, de készíthetsz hozzá főtt vagy sült krumplit. Ne hagyd veszni az alatta lévő zsírt se.

A legízletesebb ragacsos sült oldalas Hozzávalói 4 személyre:

  • 1,5 kg sertésoldalas
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál méz
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál őrölt bors

Elkészítés: 20 perc, pácolás: 1 éjszaka, sütés: 1 óra 30 perc

A legízletesebb ragacsos sült oldalas Elkészítése:

  1. Sütés előtti nap a húst mosd meg, majd a csontok mentén szeleteld fel. A vöröshagymát vágd nagyon apróra, és egy tálban keverd össze a mustárral, az olajjal, a mézzel, a zúzott fokhagymával és a borssal.
  2. Jól kend be vele az oldalasokat, majd rakd egy nagy zacskóba vagy egy zárható tálba, és lefedve pácold egy egész éjszán át.
  3. Pihentetést követően rakd az oldalast kizsírozott tepsibe, a megmaradt pácot öntsd rá, és sózd meg. Alufóliával  fedd le, és told 190 fokra előmelegített sütőbe. Süsd egy-másfél órán keresztül, közben forgasd át a húst, hogy egyformán süljön. Néha öntözd meg az alatta lévő lével. Ha puha a hús, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg körülbelül fél óra alatt.

forrás: femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Puha csokis piskóta kávékrémmel töltve
Puha csokis piskóta kávékrémmel töltve, recept

  Ettől a csokis, kávés sütitől mindenki ünnepi hangulatba kerül. Már a látványtól feldobódsz, hát ha még meg is kóstolod...

Close