Látványos és finom: almarózsa – recept

Látványos és finom: almarózsa – recept

Story Highlights

  • Tele van vele az internet, az emberiség 99%-a ismeri is. De mi lesz a maradék 1%-al? Nekik készítettük el ezt a videót. Egyetek almarózsát és jó lesz nektek!

AZ almarózsa Hozzávalói 6 darabhoz:

  • 2 szép nagy alma
  • 1 narancs, 1 citrom
  • 1 csomag levelestészta
  • 2 evőkanálnyi sárgabarack lekvár
  • 1 kis marék pisztácia
  • 20 g vaj a formák kikenéséhez
  • Porcukor az almarózsák meghintéséhez

Az almákat félbevágjuk, kimagozzuk és a vágott felületükkel lefelé a vágódeszkára helyezve 2 mm vastagságú félkarikára szeleteljük.
A szeleteket tálba tesszük, ráfacsarjuk a citrusok levét és VAGY nyakon öntjük forró vízzel, VAGY bedobjuk a mikróba 2 percre. A lényeg, hogy hajlíthatóra puhuljanak a szeletek.
A levelestésztát kiterítjük, kicsit nyújtunk rajta, hogy egészen vékony legyen, majd a hosszabb oldala mentén 6 egyenlő csíkot vágunk belőle. A csíkokat vékonyan megkenjük kevés vízzel kikevert lekvárral és megszórjuk enyhén lepirított, finomra aprított pisztáciával.

almarózsa 
A megpuhult almaszeleteket lecsepegtetjük és konyharuhára szedjük, hogy szárazak legyenek. Mikrózott almáknál ez a lépés kihagyható, mert nem lesz rajtuk felesleges nedvesség. A puha félkarikákat egymást kicsit fedve a lekváros-pisztáciás tésztacsíkokra pakoljuk úgy, hogy fél centire lelógjanak a tészta pereméről.
A tésztacsík alsó részét ráhajtjuk az almákra és az így kapott szalagot feltekerjük.
A rózsákat kivajazott muffinformába dobjuk és 170-180 fokos sütőben, hőlégkeverés nélkül addig sütjük, míg a kilógó almaszirmok el nem kezdenek teljesen megsülni (kb. 35-40 perc). A sütőből kivett almarózsákat hagyjuk még a forró formákban hűlni 10 percig.
Tálalás előtt megszórjuk egy kevés porcukorral és kész is vagyunk!

almarózsa 

 

2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Fűszeres csirkemell és kelbimbó kétféleképpen 

A csirkemellet sokan unalmas, ízetlen, száraz húsnak tartják. Ha így...

Close