Citromkrémes erdei gyümölcsös cupcake

Citromkrémes erdei gyümölcsös cupcake

Szeretem a muffinokat, mert pár ügyes díszítési móddal nagyon látványos és még finomabb kis sütik készülhetnek belőle. Ez az erdei gyümölcsös recept Kiskorú kedvence, van benne egy kis zabpehely is, hogy egészséges is legyen.

Már régóta kinéztem egy 24 darabos kinyomós szettet, végre meg is rendeltem, és meg is jött. Szóval adott volt a hétvégi program. Sütöttem egy adag erdei gyümölcsös muffint és citromos mascarpone krémmel próbálgattam a fejeket.

A Citromkrémes erdei gyümölcsös cupcake Hozzávalói:

nedves rész:

  • 1 tojás (M-es méret),
  • 1 kis poharas joghurt,
  • 0,7 dl olaj,
  • 12 dkg cukor,
  • 1 marék erdei gyümölcs (én fagyasztottat használtam)
  • 1 marék kis szemű zabpehely

száraz rész:

  • 1/2 zacskó sütőpor,
  • 15 dkg liszt

A tetejére

  • 250 gramm mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • fél citrom leve

Az elkészítés roppant egyszerű, egy edényes folyamat. Egy nagyobb műanyagtálban összekeverjük a nedves részt, én kézi habverővel szoktam, majd hozzáadom a száraz részt, ezt már sima evőkanállal keverem össze.
A muffintepsit kibélelem a kapszlikkal, majd háromnegyedik belekanalazom a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 18 percig sütöm.

Citromkrémes erdei gyümölcsös cupcake
Közben kikeverem a mascarponét a porcukorral és a citrom levével.
Amikor megsültek a muffinok, megvárom, hogy kihűljenek, utána díszítem a mascapronés krémmel.
A krémet habzsákba töltöm és a muffinok tetejére nyomom. A fenti képen egy nagyobb csillagkinyomó van, ezzel készült a rózsa minta (belülről kifelé nyomtam a krémet) és a kis csúcsok is. Mindkét esetben fontos, hogy merőleges legyen a habzsák a muffinra.

Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
lazacos lasagne
Lazacos lasagne, recept

A Lazacos lasagne Hozzávalói: 30 dkg brokkoli 60 dkg lazac...

Close