Krémsajtos-jalapenos töltött sült krumpli, recept

Krémsajtos-jalapenos töltött sült krumpli, recept

 

A “jalapeno popper bites” igazi amerikai meccsnézős bulikaja, nálunk meccstől és bulitól függetlenül mindenki imádja, hiszen van benne minden,ami abszolút prioritás nálunk: krémsajt, csípős cucc és bacon.

Ez a krumplis változatát is olyan könnyű jalapeno popper twice baked potato-nak nevezni, csak magyar nevet nehéz neki adni – na és főleg nem burgonya, mert nálunk még sose kérdezte meg még senki vacsora közben, hogy kaphat-e még egy kis burgonyát…
Mondanom sem kell, hogy ez igazi bekuckózós, esős őszi hideg téli vacsora,és ha valaki nem kap jalapenot sehol – amit én most az Alföld közepén,az útmenti kis termelői bódéban vettem, ahol hosszú évek óta veszem nyáron a dinnyét,ősszel a szőlőt, paradicsomot, paprikát meg a télálló krumplit- akkor a klasszikus csöves, erős, sötétzöld paprikával is helyettesítheti.

A Krémsajtos-jalapenos töltött sült krumpli Hozzávalói: (4személyre)

  • 8 közepes méretű krumpli
  • 10 dkg bacon
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 4 ek. tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 jalapeno paprika

-a tetejére:
10 dkg cheddar sajt, reszelve

A Krémsajtos-jalapenos töltött sült krumpli elkészítése:

  1. A jól megsikált krumplikat villával megszurkáltam és 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütöttem.
    Közben a bacont hideg serpenyőbe téve, kis lángon lassan ropogósra pirítottam, papírtörlőre szedtem, mikor kihűlt, apróra tördeltem. 1 evőkanálnyit félreraktam.
  2. A krémsajtot elkevertem a tejföllel és belereszeltem a fokhagymát. A paprikákat kissé kimagoztam (nagyon erősek) apró kockákra vágtam.
  3. A kissé meghűlt krumplikat hosszában kettévágtam, a megsült belsejüket kikanalaztam,körben kis peremet hagyva és összekevertem a többi előkészített hozzávalóval. Visszatöltöttem a félbevágott krumplikba, megszórtam a cheddarral és megszórtam a félrerakott,apróra tördelt baconnal.
    10percre visszaraktam a forrósütőbe,míg a krumplik átforrósodtak és a sajt is ráolvadt a tetejére. Kis snidlinggel szórtam tálalás előtt.

Krémsajtos-jalapenos töltött sült krumpli

forrás: piszke

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Chili-korianderes sárgarépa krémleves cheddar morzsával, recept

  Nem, nem a zöld korianderlevéllel, mert az nálunk senki...

Close