Korhely halászlé

Korhely halászlé

HOZZÁVALÓK 4 fő

  • 2 db egész ponty
  • 4 fej vöröshagyma
  • 8 dkg fűszerpaprika
  • 1 db zöld erős paprika
  • 2 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db zeller
  • 2 db citrom
  • 4 dl tejföl
  • 2 db halászlékocka

60-120 perc
A ponty csontjaiból hagyományos halászlevet készítünk. A csontokat, és a hal fejét hideg vízbe tesszük. A fejből vágjuk ki a szemet, a kopoltyúkat és a keserűfogat is. A víz alig lepje el a csontokat. Hozzáadjuk a felcsíkozott vöröshagymát, a paradicsomot, az erős paprikát, sózzuk, és egy halászlé kockát dobunk bele. Felforraljuk, majd visszaveszünk a tűzből, és egészen csendesen főzzük tovább.A filéket beirdaljuk, besózzuk.

korhely-halaszle

A leszűrt halászlébe beleszórjuk a fűszerpaprikát, és a metéltre vágott, lepirított zöldségeket, valamint a halhúst. 2-3 percig főzzük csendes tűzön, majd citromlével ízesítjük. A levest gazdagíthatjuk gyufatésztával. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk, és karikázott erős paprikát teszünk bele.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: tvpaprika.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
5 perces : Olaszországi – Bresaola zöldalmával

HOZZÁVALÓK 2 fő bresaola (sózott, szárított marhahús) zöldalma dió citrom...

Close