Kolbásztekercs, sausage rolls, vagy hívd, ahogy tetszik

Kolbásztekercs, sausage rolls, vagy hívd, ahogy tetszik

Azt már biztos észrevettétek, hogy Jani receptjeiben, legtöbbször igen fontos helyet kap a bacon… természetesen ebben a fűszeres kolbásztekercsben is megbújik a kedvenc szalonnánk, de most főszerepben a fűszeres marha hús került, leveles tésztába töltve.

A Kolbásztekercs, sausage rolls Hozzávalói

A töltelékhez:

  • 0,5 kg darált sertéshús
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet bacon
  • 1 csapott tk. fűszerkömény
  • 1 mk. szárított majoranna
  • 1 csapott tk. füstölt paprika
  • Bors
  • 1 ív bolti leveles tésza
  • 1 tojás
  • egész kömény, szezámmag

A mártogatóshoz:

  • 2 ek. tejföl
  • 2 ek. majonéz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Snidling es petrezselyem vegyesen
  • Bors
  • ½ citrom leve

Kolbásztekercs, sausage rolls elkészítése

  1. A darált sertéshúshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és bacont, aztán jöhet a fűszerezés; fűszerkömény, majoranna és piros paprika.
  2. Végül pedig sózzuk, borsozzuk.
  3. Az egészet alaposan összegyúrjuk és megtöltjük vele a bolti leveles tésztát, a tekercseket felvert tojással ragasztjuk össze, majd a kisebb tekercsek tetejét is megkenjük a tojással, ízlés szerint szezámmaggal és egész köménnyel díszítjük. Sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

Kolbásztekercs, sausage rolls

A mártogatóshoz, a tejfölt és a majonézt jól összekeverjük, adunk hozzá fokhagymát és apróra vágott petrezselymet, snidlinget végül pedig sóval, borssal és citromlével ízesítjük.

forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Chilis Tonhalas spagetti, recept

Szinte hihetetlen, hogy a hosszú évek alatt még egyszer sem...

Close