Kolbászos – húsos téli zöldségleves

Kolbászos – húsos téli zöldségleves

Story Highlights

  • A tél a forró levesek főszezonja. A hideg napokon kívánjuk legjobban a kiadós, forró ételeket, amelyek testet- lelket átmelegítenek. Ez a leves annyira tartalmas, hogy főételnek is megfelel. Ha rövidebb lével készítjük, hívhatjuk egytálételnek is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200g g házikolbász
  • 400g sertéscomb
  • 2 fej hagyma
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 fej karalábé
  • 1 szál póré
  • 1 kis fej zeller
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 ek zsír
  • 1 babérlevél
  • csipet majoránna
  • bors

 

Elkészítés:

A karikára vágott kolbászt átsütjük a forró zsíron, kiszedjük, melegen tartjuk. A maradék zsíron megfuttatjuk a felkockázott hagymát, hozzátesszük a falatnyi darabokra vágott zöldségeket és a húst meg a fűszereket. Felöntjük vízzel és fedő alatt 40 percig főzzük. Végül visszatesszük a kolbászt és tálaljuk.

 

Forrás: facebook

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Csirkepörkölt házi tejföllel

Pörkölt alapot készítünk: szalonnát kiolvasztunk, majd finomra vágott vöröhagymát (én...

Close