Kinder pingvin, recept

Kinder pingvin, recept

A Kinder pingvin Hozzávalói 9 szeletre

A piskótához

  • 5 db tojás (közepes, “M”-es méretű)
  • 90 g kristálycukor
  • 90 g búzaliszt (BL55)
  • 30 g kakaópor – holland
  • 12 g sütőpor

A krémhez

  • 40 g pudingpor – tejszín ízű
  • 250 ml házi tej / teljes tej
  • 80 g kristálycukor
  • 25 g vaj
  • 150 g mascarpone

TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ
elkészítés 80 perc + 2 óra hűtés
80 perc

A Kinder pingvin elkészítése

Ezért a receptér már, rég nyüstöl a család apraja,- nagyja, hogy készítsük el, de eddig nem kezdtem bele. Pedig az egyik kedvencem még nekem is, nem csak a gyerekeimnek. Pofon egyszerű ez a recept és hamar készen van. A receptek között böngészve végül egy német oldalon lévőt variáltam át picit. A tésztája puha és omlós a krémje is hasonló az eredeti Kinder tejszelethez!
1 A tojásokat kissé felverjük. Nem kell kemény habbá, csak hogy kicsit habos legyen.

2 Hozzáadjuk a cukrot, az átszitált lisztet, kakaóport, sütőport és elkeverjük.

3 Sütőpapírral bélelt 32*39 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

4 Kitesszük kihűlni. Sütőpapírt lehúzzuk róla ha kihűlt. Mivel vékony a lap, ha levesszük, a tepsiről pár perc alatt meghűl. Ha kihűlt elvágjuk félbe és az egyik felet felvágjuk, ahogy szeretnénk

kinder-pingui-tejszelet-recept1

5 Elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a tejet és pudingot főzünk belőle. Majd kihűtjük.

6 A mascarponét kikeverjük a vajjal.

7 Hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot is és azzal is simára keverjük.

kinder-pingui-tejszelet-recept2

8 Az egyben hagyott fél lapot megkenjük a krémmel, majd rátesszük a méretre vágott lapokat. Hűtőbe tesszük pár órára, majd óvatosan vágjuk át a krémet és az alsó lapot is egy éles késsel.

9 Egyszerűen mennyie finom! 🙂

Kinder pingvin

Forrás: aprosef

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Gomba fricassée
Gomba fricassée ( becsinált ), recept

A Gomba fricassée ( becsinált ) Hozzávalói 4 személyre: 80 dkg csiperkegomba, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 2,5 dl...

Close