A kínai sült tészta csirkével és zöldségekkel – recept

A kínai sült tészta csirkével és zöldségekkel – recept

 

Egyszerű, olcsó és nagyon finom , Az ázsiai ízek szerelmeseit lepd meg a kínai sült tésztával!

A csirkés tészta a legkülönbözőbb formákban kerülhet az asztalodra. A kínai változat olyan jól fog sikerülni, hogy egy woknyi is kevés lesz. Minden étteremben máshogy készül, így formáld te is a saját ízlésedre!

A kínai sült tészta csirkével és zöldségekkel Hozzávalói 4 személyre:

  • 50 dkg spagetti
  • 25 dkg csirkemell
  • 3 sárgarépa
  • 1 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 1 doboz szárított fafülgomba
  • fél fej káposzta
  • kis darab gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szójaszósz
  • bors

Elkészítés: 20 perc, főzés: 30 perc

A kínai sült tészta csirkével és zöldségekkel Elkészítése:

  1. A hagymát aprítsd fel, a zöldségeket vágd csíkokra, a húst pedig kockákra. A fafülgombát áztasd annyi forró vízbe, amennyi ellepi. A gyömbért hámozd meg, és reszeld le. A csirkmellet sóval, kevés borssal, szójaszósszal, valamint reszelt gyömbérrel pácold be. Jó, ha legalább fél óráig pihenteted.
  2. A tésztát bő, sós vízben főzd roppanósra körülbelül 10 perc alatt. Ha kész, szűrd le, és csepegtesd le.
  3. A wokban hevíts olívaolajat, majd rakd bele a bepácolt csirkemellkockákat. Kevergesd egy kicsit, és süsd meg. Ha belül puhák, kívül szép pirosak, szedd papírtörlőre, hogy itasd le róluk a felesleges zsiradékot.
  4. Önts még keveset az olívaolajhoz, dobd bele a hagymát, pirítsd meg, majd add hozzá a zöldségeket. Közben kevergesd, és szükség esetén adagolj hozzá szójaszószt és olívaolajat. Kóstold meg, és fűszerezz utána. Amikor a zöldségek is jól megpirulnak, keverd hozzá a tésztát. Pirítsd még együtt egy-két percig, majd a hússal is forgasd át.

A kínai sült tészta csirkével és zöldségekkel

Forrás: femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Füstös marharagu egyenesen Mexikóból

Különleges chilipaprikák érkeztek a Street Kitchen bázisára, és mi rögtön...

Close