Kaszinótojás franciasalátával, recept

Kaszinótojás franciasalátával, recept

Nem csak Húsvétkor kell kaszinótojást készíteni, hanem az év bármelyik napján. Lili pedig a 80-as évek sztárja mellé egy klasszikus franciasalátát is készített. A tálalás is természetesen a retro szemlélet jegyében született. 

A Kaszinótojás franciasalátával Hozzávalói:

A majonézhez:

  • 4 tojás sárgája
  • 5 dl napraforgóolaj
  • 2 tk. mustár
  • ½ citrom leve
  • 3 ek. tejföl
  • 1 tk. kristálycukor
  • só, bors

A franciasalátához:

  • 200 g sárgarépa
  • 200 g zöldborsó
  • 100 g alma
  • 100 g krumpli
  • 150 g csemege uborka

A kaszinótojáshoz:

  • 5 db főtt tojás
  • 150 g főtt, áttört és kihűlt krumpli
  • 50 g lágy vaj
  • 1 dl víz
  • 2 tk. zselatin
  • só, bors, szerecsendió

A Kaszinótojás franciasalátával elkészítése:

  1. Egy robotgéppel elkeverjük a tojások sárgáját, a mustárt, a citromlevet és egy kis sót, borsot, majd apránként elkezdjük hozzáadagolni az olajat. Először csak pár cseppet, majd vékony sugárban, addig, amíg hozzá nem adtuk az összeset. Ha mind benne van és el van keverve, akkor adunk még hozzá 1 evőkanál vizet, és elkeverjük. Szép habos majonézt kell kapnunk.
  2. A majonézes alapot tejföllel és cukorral keverjük el.
    Egy tálban összekeverjük a megfőtt, apróra felkockázott burgonyát, és sárgarépát, a felkockázott csemege uborkát, és almát, a főtt zöldborsót és a bekevert tejfölös majonéz felét.
  3. A főtt tojásokat félbevágjuk és a sárgájukat egy tálba tesszük, amiket egy villával összenyomkodunk. Habosra kikeverjük a puha vajjal, majd hozzáadunk 3 evőkanállal a megmaradt majonézből. Ezután jöhet a tört krumplit, majd sózzuk, borsozzuk és egy kis frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Habosra keverjük, és egy habzsákba töltjük.
  4. A tojásokra nyomunk bőven a habzsákba töltött krémből, a maradék krémből pedig 10 db kis kupacot nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire, amire ráborítjuk a megtöltött tojásokat. Meleg vízben feloldjuk a zselatint és a megmaradt tejfölös majonézhez öntjük, és elkeverjük. Szépen leöntjük a tojásokat vele és hűtőben hagyjuk megszilárdulni.

Egy kidekorált tálra kanalazzuk a francia salátát és annak a tetejére pakoljuk a kaszinótojásokat.Megosztom Facebookon!

Forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Kefirben pácolt csirkecomb
Kefirben pácolt csirkecomb – Minden eddiginél omlósabb lesz, recept

  Minél tovább pácolod a csirkecombokat, annál ízletesebbek lesznek. Nagyon...

Close