Story Highlights
- Ahogyan a mac&cheese, úgy ez a kaja is a tésztáról és a sajtról szól és ez is egy igazi téli comfort food.
Nem egy nagy ördöngösség, csak szerezzetek egy nokedliszaggatót és valami jóféle, aromás sajtot. Mellesleg desszertnek egy 5 perces pudingot is mutatunk, szóval a bolti pudingokat villámgyorsan felejtsétek el!
A Käsespätzle Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 10 tojás + 2 sárgája
- 1 1/2 ek só
- 20 dkg Edami sajt
- 20 dkg Ementáli sajt
- 250 g friss spenót
- 4 nagy fej hagyma
- 1 szerencsendió
A lisztből és a tojásokból a sóval lágy nokedli tésztát keverünk, majd 15-20 percet pihentetjük.
Ez alatt az idő alatt a hagymát durvára vágjuk és olvasztott vajon aranybarnára pirítjuk, félretesszük. Kevés sóval vizet forralunk és nagylyukú szaggatón átnyomva nokedliket potyogtatunk bele, kifőzzük és lecsepegtetjük.
A nokedli főzőlábosában a víz kiöntése után kevés vajat olvasztunk és az összes nokedlit átpirítjuk. Pár perc után jöhet rá a lereszelt sajt, amit több adagban adunk a nokedlihez és alaposan összekeverjük. Amikor teljesen beborította a galuskákat az olvadt sajt, beledobjuk a friss spenótot, gyorsan átforgatjuk, igény szerint még kicsit sózzuk, és kevés szerecsendiót reszelünk rá. Tálaláskor kevés sült hagymával a tetején kínáljuk.
2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: streetkitchen.blog.hu