Käsespätzle, azaz az osztrákok sajtos nokedlije – recept

Käsespätzle, azaz az osztrákok sajtos nokedlije – recept

Story Highlights

  • Ahogyan a mac&cheese, úgy ez a kaja is a tésztáról és a sajtról szól és ez is egy igazi téli comfort food.

Nem egy nagy ördöngösség, csak szerezzetek egy nokedliszaggatót és valami jóféle, aromás sajtot. Mellesleg desszertnek egy 5 perces pudingot is mutatunk, szóval a bolti pudingokat villámgyorsan felejtsétek el!

A Käsespätzle Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 10 tojás + 2 sárgája
  • 1 1/2 ek só
  • 20 dkg Edami sajt
  • 20 dkg Ementáli sajt
  • 250 g friss spenót
  • 4 nagy fej hagyma
  • 1 szerencsendió

A lisztből és a tojásokból a sóval lágy nokedli tésztát keverünk, majd 15-20 percet pihentetjük.

Käsespätzle

Ez alatt az idő alatt a hagymát durvára vágjuk és olvasztott vajon aranybarnára pirítjuk, félretesszük. Kevés sóval vizet forralunk és nagylyukú szaggatón átnyomva nokedliket potyogtatunk bele, kifőzzük és lecsepegtetjük.

A nokedli főzőlábosában a víz kiöntése után kevés vajat olvasztunk és az összes nokedlit átpirítjuk. Pár perc után jöhet rá a lereszelt sajt, amit több adagban adunk a nokedlihez és alaposan összekeverjük. Amikor teljesen beborította a galuskákat az olvadt sajt, beledobjuk a friss spenótot, gyorsan átforgatjuk, igény szerint még kicsit sózzuk, és kevés szerecsendiót reszelünk rá. Tálaláskor kevés sült hagymával a tetején kínáljuk.

2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Puha csupacsoki keksz – hét perc alatt megsül… , recept

Jöjjön ismét egy igazi, rohanó háziasszonyos összekutyulom, aztán hét perc...

Close