Karcsúsító rakott karfiol, olvasztott sajttal

Karcsúsító rakott karfiol, olvasztott sajttal

Story Highlights

  • Ez aztán igazi vitaminbomba! A ropogós rakott karfiol olcsó, egyszerű, gyors, és még finom is.

 

Az volt az újévi fogadalmad, hogy ledobsz néhány kilót? Akkor ez a rakott karfiol pont neked való. Ebédre és vacsorára is eheted, de persze nem mindegy, hogy a többi étkezéskor mit fogyasztasz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 karfiol
  • 20 dkg edami sajt
  • 1 pohár tejföl
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál vaj
  • fehérbors
  • szerecsendió
  • étolaj

fogyas-rakott-karfiol-sajt
Elkészítés: 20 perc, sütés: 15 perc

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. Főzd félig puhára sós vízben, majd szűrd le. A zsemlemorzsát olajon pirítsd meg. A sajtot egy káposztareszelőn reszeld le. Egy jénai tálat kenj ki vajjal, és szórd bele a pirított zsemlemorzsa felét. Egyenletesen oszd el rajta a karfiolt.

A tejfölt ízesítsd borssal és szerecsendióval, majd öntsd rá a karfiolra. Szórd meg a lereszelt sajt nagy részével, és mehet rá a maradék zsemlemorzsa is, végül megint sajt következik. Előmelegített sütőben süsd, amíg a sajt meg nem pirul. Ez körülbelül 15 perc, majd vedd ki a sütőből, és még melegen fogyaszd.

2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Pofonegyszerű baracklekváros márványsüti

  Hozzávalók 12 szelethez: 30 dkg liszt 30 dkg cukor...

Close