Karamelles diótorta, recept

Karamelles diótorta, recept

 

A legfinomabb karamelles diós csoda, amit valaha kóstoltál!

A karamelles diótorta Hozzávalói:

  • 14 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál rum
  • fél citrom reszelt héja
  • 4-5 evőkanál tej
  • fél csomag sütőpor
  • durvára vágott dió – a torta tetejére
  • keksz – a torta tetejére

Krém:

  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál víz
  • negyed l tej
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • fél liter tejszínből vert hab

A karamelles diótorta Elkészítése:

  1. 3 tojássárgáját 14 dkg cukorral habosra keverünk, hozzáadjuk a darált diót, melyhez a sütőport kevertük, azután a rumba áztatott morzsát, a tejet, a citromhéjat és a tojáshabot. Ezt a masszát zsírozott, lisztezett tortaformában megsütjük, bevonjuk és a durvára vagdalt dióval és a kekszdarabokkal megszórjuk.

  2. Krém: 2 evőkanál porcukrot lábasba teszünk, megpirítjuk, a vízzel felöntjük, felforraljuk, majd kihűtjük. A tejből 4 evőkanálnyit elveszünk és ezzel az étkezési keményítőt feloldjuk. A fennmaradt tejet felforraljuk, a maradék keményítőt hozzákeverjük, 2 perc folytonos keverés mellett felfőzzük, a kihűlt karamellcukrot hozzáöntjük, és ha teljesen kihűlt a két evőkanál porcukorral megédesített tejszínhabot adjuk hozzá.

karamelles diótorta

 

forrás: ketkes

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Tiramisu torta
Tiramisu torta, recept

Tökéletes recept, amikor szeretnéd megvillantani létező vagy éppen csak nyomokban felfedezhető cukrász tehetségedet. Elkészítése egyszerű, nagyon mutatós édesség, az ízére...

Close