Kapros zsenge zöldbab főzelék, recept

Kapros zsenge zöldbab főzelék, recept

 

A Kapros zsenge zöldbab főzelék hozzávalói:

  • 1 kg zöldbab
  • 1 csokor friss kapor
  • só, bors vagy borsika fű
  • 2 ek liszt a habaréshoz és 3-4 ek tejföl, dsiznózsír
  • egy kis fej hagyma még a rántáshoz

A zöldbabot meg kell tisztítani és feltenni főzni sós vízben, ha megpuhult, akkor mehet hozzá a sok aprított kapor, só, bors.

A végén dsiznózsírral kell elkészíteni az alapot a rántásnak, mehet hozzá hagyma és az édes nemes paprika is, majd a liszt. Kissé megfuttatom a zsiradékon, majd mehet hozzá a víz és a tejföl. Cukrász habverőlel símára kavarom és hozzáöntöm a főtt babhoz. Minél kevesebb a babon a víz, annál sűrűbb lesz a főzelékünk

Kapros zsenge zöldbab főzelék

Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata! 🙂

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Csomboros töltött káposzta
Csomboros töltött káposzta, recept

  A Csomboros töltött káposzta Hozzávalói   1,2 kg sertés...

Close