Kakukkfüves Szarvas pörkölt

Kakukkfüves Szarvas pörkölt

Story Highlights

  • Ritkán lehet vadhúshoz hozzájutni, mostanában azonban a METRO-ban gyakori kínálat. Kihasználva, hogy arra felé jártam, megvásároltam, nem bántam meg, gyönyörű volt a hús

Hozzávalók

  • 1 kg szarvascomb
  • 2 evőkanál mangalica zsír
  • 2 db közepes fej vöröshagyma
  • 10 dkg apróra vágott bacon szalonna
  • 2 db paprika, az egyik zöld erős, a másik TV paprika, mely lehet pirosra érett
  • 2 db paradicsom
  • csipetnyi őrölt kömény
  • fekete bors
  • 2 púpos mokkáskanál őrölt pirospaprika (szegedi, házi)
  • 3 szem szegfűbors
  • 5 szem borókabogyó
  • 2 db kisebb babérlevél
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • csipetnyi szárított bazsalikom
  • 1.5 dl vörösbor (kékfrankos)
  • ízlés szerint só

Elkészítés

A felhevített zsíron kiolvasztjuk a szalonnát, üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a felszeletelt paprikát, és a lehéjazott, kimagvalt felszelt paradicsomot. Amikor zsírjára sült, levesszük a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, átkeverve visszatesszük a tűzre, és felöntjük egy kevés hideg vízzel. Amikor a vizet elfőtte, rátesszük a megtisztított, felkockázott húst, és fehéredésig együtt sütjük. Ekkor tesszük rá az összes többi fűszert, a kakukkfű, és a bazsalikom kivételével. Az csak a főzés befejezése előtt kerül bele.

Felöntjük annyi vízzel ami ellepi, és fedő alatt, addig főzzük míg jó puha nem lesz a hús. Elkészülte előtt kerül rá a bor, és a két említett fűszer, és az erős paprika (ízlés szerint, de ez el is maradhat). Főzés közben figyeljük, a vizet pótoljuk, ha a hús megkívánja. Én só helyett delikát ételízesítőt használtam. Tálalásnál, házi nokedlit, és friss káposztasalátát kínáltam mellé. Ezen ételek receptje korábbi ételek mellett megtalálható.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Őzpörkölt – Boróka bogyóval

A recept hozzávalói 1 db őztest 1.5 kg vöröshagyma 1...

Close