Kagylósaláta

Kagylósaláta

A kagylót (akár 3-4 fajtát is) újhagymákkal és mozsárban kissé megtört gyömbérrel felteszünk főni, épp annyi vízzel, hogy ellepje. Lassan felforraljuk, addig hagyjuk kis lángon forrni, míg a kagylók ki nem nyílnak.

Friss gyömbért és kimagozott-kierezett csilipaprikát finomra vágunk. Összekeverjük rizsecettel, nước mắmmal és friss koriander zöldjével. A kagylót ezzel az öntettel tálaljuk – langyosan vagy akár hidegen.

 

Forrás: gaultmillau.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Klasszikus Tatár – Beefsteak

Hozzávalók: 250 gr sovány, nagyon friss marhahús (bélszín, fartő, lapos...

Close