Kacsamájas szendvics lilahagymalekvárral

Kacsamájas szendvics lilahagymalekvárral

Story Highlights

  • A frissen sült kacsamáj és lilahagymalekvár csodálatos találkozása a ropogósra pirított kenyéren. Könnyű vacsorának egy pohár bor mellé, keresve se találnák jobbat!

Hozzávalók

» 25 dkg hízott kacsamáj
» olivaolaj
» 30 dkb lilahagyma
» 0,5 dl vörös balzsamecet
» 1 ág kakukkfű
» só
» bors
» 2 szelet kenyér

Elkészítés

kacsamajas-lilahagymas-szendvics

A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, majd alacsony hőmérsékleten balzsamecettel és mézzel lekvár állagúra főzzük.
Mielőtt fogyasztanánk érdemes egy éjszakára a hűtőbe tenni.
A kenyeret megpirítjuk.
A kacsamájat közepesen vastag szeletekre vágjuk és forró serpenyőben, olivaolajon 1-2 percig megsütjük mindkét oldalát, majd sózzuk, borsozzuk.
A pirítós tetejére tesszük a hagymalekvárt és a kacsamáj szeletet. A végén kakukkfűvel meghintjük.

Forrás: izeselet.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Házi sós keksz

Hozzávalók » 7,5 dkg liszt » 7,5 dkg teljes kiőrlésű...

Close