Juhsajtos szalonnás pite, recept

Juhsajtos szalonnás pite, recept

A Juhsajtos szalonnás pite Hozzávalói 4 személyre:

a tésztához:

  • 10 dkg liszt,
  • 4 dkg zsír,
  • hideg víz,
  • só;

a feltéthez:

  • 12 dkg juhsajt,
  • 10 dkg húsos szalonna,
  • 4 tojás,
  • 1 dl tejföl,
  • 2 zöldhagyma,
  • só, bors,
  • kevés zsír a formához.

Juhsajtos szalonnás pite
A Juhsajtos szalonnás pite Elkészítése:

A tésztához a hideg zsírt gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a lisztben, megsózzuk és kevés hideg vízzel összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Közben a hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, a juhsajtot pedig kockákra. A bacont vékony csíkokra vágjuk és serpenyőben zsírjára sütjük. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsózzuk és összekavarjuk a tejföllel. A pitetésztát kinyújtjuk, kizsírozott piteformába tesszük és előmelegített sütőben, 10 percig sütjük.

Kivesszük, beleszórjuk a sajtot, a zöldhagyma és a bacon felét, rátöltjük a tejfölös tojást és rászórjuk a megmaradt zöldhagymát meg a bacont. Visszatoljuk a sütőbe és további 15 percig sütjük. Melegen tálaljuk.

Juhsajtos szalonnás pite

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
töltött cikkini
Töltött cukkini vagy tök, ahogy felénk ismerik, recept

Sokszor készítem ezt az ételt mert nagyon szeretjük.A cukkini nagyságától...

Close