Jobb, mint egy szelet csoki – Így aszalj gyümölcsöt későbbre

Jobb, mint egy szelet csoki – Így aszalj gyümölcsöt későbbre

Story Highlights

  • Az aszalt gyümölcsöt magában is eheted, de akár sütikbe vagy zabpehelybe is apríthatod.

Bár az aszalt gyümölcsöknek is van cukortartalma, ezerszer egészségesebb csemegének bizonyulhatnak, mint egy csoki vagy bármilyen más bolti édesség. Érdemes a gyerekekkel is megkóstoltatni ezeket, egykettőre rákaphatnak az ízükre, plusz értékes tápanyagokhoz juthatnak a hűvösre forduló időben is, mikor már nem elérhetőek friss hazai gyümölcsök.

Fontos azonban, hogy ha aszalt gyümölcsöket készítesz a családnak, jól csináld. Máskülönben az aszalásra szánt gyümölcsök tönkremennek, ti pedig csemege nélkül maradtok. A képek alatt megtalálod a készítés leírását.

aszalt_korte-gyumolcs-aszalas-technika-hogy-keszul
Aszalt körte

Különlegesség, ráadásul remek rostforrás még aszalva is, és emésztéssegítő hatása is van.

Így készítsd:

A főtt, hámozott körtét szeleteld fel vastagabb szeletekre, a magját szedd, de ne vájd ki, és sütőrácson tedd a alacsony hőmérsékletre előmelegített sütőbe addig, míg zsugorodni kezdenek. Szedd őket szárítórácsra vagy sütőpapírral fedett tálcára, és másnap ismételd meg a műveletet. A rácsra vagy tálcára visszahelyezve tedd félre száraz helyre, tüllel védd a rovaroktól. Jó, ha még kap egy kicsit az utolsó őszi napsugarakból, mert úgy szebb színe lesz.

 

Forrás: femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
15 perc, Bögrés fahéjas AlmaFÁNK – !!! Kelesztés NÉLKÜL !!!

Hozzávalók 12 darabhoz: 1 kg alma 2,5 bögre liszt 2...

Close