Jamie Oliver: Sült halfilé baconbe csavarva – Citromos majonézzel és Spárgával

Jamie Oliver: Sült halfilé baconbe csavarva – Citromos majonézzel és Spárgával

Story Highlights

  • Jamie Oliver: Sült halfilé baconbe csavarva - Citromos majonézzel és Spárgával

 

 

jamie-oliver-fustolt-bacon-hal-sparga-majonez-citrom-cal

Hozzávalók 4 személyre

  • 4×200 g fehér halfilé, 2,5 cm vastagra szeletelve, bőrétől megnyúzva
  • 2 szál friss rozmaring finomra vágott levelei
  • frissen őrölt fekete bors
  • 16 szelet vékonyra szeletelt füstölt bacon szalonna
  • olívaolaj
  • 4 evőkanál majonéz
  • 2 nagy csokor spárga

Elkészítése

jamie-oliver-fustolt-bacon-hal-sparga-majonez-citrom

1. Melegítsük a sütőt 200 ° C-ra. Fűszerezzük be a halhúst rozmaringgal, finomra reszelt citromhéjjal, borssal (sóra nem lesz szükség, mert a szalonna elég sós). Minden szelet halfilé köré csavarjunk annyi baconszeletet, amennyi szükséges, hogy átérje.

2. Enyhén melegítsünk fel egy serpenyőt, adjunk hozzá pár csepp olíva olajat és fektessük bele a becsomagolt halszeleteket. Süssük egy percig, majd tegyük tepsibe és hagyjuk sülni a sütőben 10-12 percig (vastagságától függően), ameddig a szalonna ropogós aranyszínű nem lesz.

3. Míg sül a hal, készítsük el az egyszerű citromos majonézt. Keverjünk össze házi készítésű majonézt borssal és szép mennyiségű citromlével (erős savanykás íze kell legyen). nem kell attól félni, hogy az öntet túl savanykás lesz, mert a spárga és hal jelentősen elvon majd a savanykás ízből.

4. A spárga remekül illik a halhoz és a baconhoz. Fővő vízben főzzük meg, esetleg serpenyőben vízzel pároljuk. Amikor megpuhult leszűrhetjük.

5. Tálalásnál a rakás spárgára csorgassuk a majonézes öntetet és helyezzük mellé a halat.

Forrás: jamieoliver.com

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Jamie Oliver: Áfonyás kelt tészta – másnéven: Sexy Svéd Buci

    Hozzávalók 8 darabra A tésztához • 7g nyers...

Close