Jamie Oliver:  Párolt Káposzta – Baconnel és kakukkfűvel

Jamie Oliver: Párolt Káposzta – Baconnel és kakukkfűvel

Story Highlights

  • Jamie Oliver: Párolt Káposzta - Baconnel és kakukkfűvel

parolt-kaposzta-bacon-kaukkfu-jamie-oliver-cal

Hozzávalók:

• 500ml tyúkhúsleves
• 6 szelet füstölt szalonna csík
• fél marék friss kakukkfű levelei
• 1 fehér káposzta, külső levelek nélkül, vékonyan felvágva
• 1 evőkanál vaj
• extra szűz olívaolaj
• tengeri só és frissen őrölt fekete bors

parolt-kaposzta-bacon-kaukkfu-jamie-oliver

Elkészítése:

1. Egy serpenyőben pirítsuk meg a szalonnát a kakukkfűvel, vegyük ki törlőpapírra és tegyük félre.

2. A káposztát gyaluljuk le vagy vágjuk vékonyra. Kevés olajon alacsony hőmérsékleten kezdjük párolni fedő alatt. Sózzuk, borsozzuk. Kevergetés mellett addig pároljuk, míg enyhén megpuhul. Töltsük fel kevés tyúkhúslevessel, ha úgy érezzük pirul.

3. Adjuk hozzá a vajat, keverjük meg és azonnal tálaljuk. Helyezzük mellé a kakukkfüves baconszeleteket.

Forrás: jamieoliver.com

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Jamie Oliver: Ricottával töltött sült gomba – Funghi al forno ripieni di ricotta

 Hozzávalók: 10 dkg omlós ricotta sajt 1 citrom reszelt héja...

Close