Jamie Oliver féle – Zöldfűszeres csirkecomb “kerti burgonyával”

Jamie Oliver féle – Zöldfűszeres csirkecomb “kerti burgonyával”

Story Highlights

  • Még sajnos egy-két napot ki kell bírnunk amíg bekötik a tűzhelyünket, de hát ugye enni addig is kell, így marad a rezsó és a hot pan....:) Két nagyon okos találmány szerintem...:) A rezsó kicsit retro, a hot pant viszont nem tudom ki ismeri, de egy olyan főzőedény, amelyben a rántottától kezdve a pörköltön keresztül a dödölléig mindent el lehet készíteni. Mivel Paprika tv függő vagyok, így nagyon sok ötletet onnan merítek. A burgonya is Jamie Oliver 30 perces kajái című műsorból származi

Hozzávalók:

  • 2 nagy csirkecomb
  • 1 kk. rozmaring
  • 1 kk. bazsalikom
  • 1 kk. petrezselyem
  • 1 kk. sült csirke fűszersó
  • 1 ek. olívaolaj
  • 6 nagyobb burgonya
  • 20 dkg brokkoli
  • 1 marék borsó
  • 2 ek. olívaolaj
  • kevés só
  • fél doboz tejföl, 1 ek. sültborgonya fűszersó (Lucullus)

A csirkecombot befűszerezzük és olajjal megkenjük, majd egy kevés olajat és vízet öntünk a tepsibe és kb. 40 perc alatt készre sütjük.

A burgonyát meghámozzuk, és feltesszük sós olívaolajos vízben főzni, amikor már majdnem elkészül, hozzáadjuk a brokkolit és a zöldborsót is. Ha megfőttek a zöldségek leszűrjük és 8-10 alkalommal áttörjük, úgy, hogy a zöldek ne veszítsék el teljesen az állagukat.
Tálalás előtt kevés olívaolajjal meglocsoljuk.
A tejfölt kikeverjük a burgonya fűszersóval, és a hús mellé adagoljuk.

Igazán különleges, és kicsit nyáridéző ételt kapunk.

Jó étvágyat hozzá!

Forrás: mytaste.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Jamie Oliver – Zöldség köret

Hozzávalók: 3 nagy sárgarépa 5-6 közepes krumpli 450 gr zöldbab...

Close