Jamie Oliver – Citrom sorbet, recept

Jamie Oliver – Citrom sorbet, recept

” próbáljatok meg beszerezni szicíliai vagy amalfi partról származó citromot – sokkal drágább lesz, mint a sima szokványos citrom, de az íze tökéletes. Hozzá adhattok a Szorbéhoz egy kupica vodkát vagy grappát is – így viszont már csakis felnőtteknek !”
szervírozás 8-10 perc
elkészítés: 10 perc + a fagyasztás

Jamie Oliver - Citrom sorbet kalória táblázat

A Jamie Oliver – Citrom sorbet, hozzávalói:

  • 150 g porcukor
  • 8 db nem viaszos citrom (kb 300ml jcitromlé lesz belőle)

A Jamie Oliver – Citrom sorbet, elkészítése:

 

Finomra lereszeljük a citromhéjat egy lábosba, majd add hozzá a cukrot és 250ml hideg vizet. Takarékon melegítsd, amíg a cukor el nem olvad, kb 5 perc. Majd szűrd le egy fimon lyukú szitán egy tálba, majd helyezd bele vissza a citrom hékój felét a tálba és a maradékot dobd ki.

Ha ez kész, akkor az összes citrom levét facsard ki és mag nélkül mehet a tálba. Kevered el kól és mehet a fagyasztóba kb 30 percig

Majd helyezd a fagyalatgépbe majd addig kavartasd, amíg sorbet állagú nem lesz. Felszolgálás előtt 2 órát fagyaszd le

Jamie Oliver - Citrom sorbet
Forrás: jamieoliver

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Édesburgonya krémleves tökmagolajjal
Édesburgonya krémleves tökmagolajjal, recept

Biztos nem meglepő, ha azt mondom, hogy én sem voltam...

Close