Jamie Oliver – Bruschetta

Jamie Oliver – Bruschetta

Story Highlights

  • Az olasz konyha
  • Olaszországban nincs egységes konyha, mást szeretnek délen és mást északon, de az egyes régiók konyhája is más és más. Vitatkoznak a pizza szülővárosán is, de Velencében például többre becsülik a rizottót, mint a világszerte legnépszerűbb olasz fogást. Mindenkinek megvan a saját tészta- és mártásreceptje, és az számít igazi szakácsnak, aki maga gyúrja a tésztát.

Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet ciabbata kenyér (rusztikus, ropogós héjú parasztkenyér)
4 szelet prosciutto (levegőn szárított füstölt sonka)
1 mozzarella-golyó (125 g)
200 g paradicsom vagy koktélparadicsom
1 gerezd fokhagyma
friss bazsalikomlevelek
extra szűz olívaolaj

bors

A megtisztított paradicsomot felszeleteljük – ha koktélparadicsomot használunk, csak félbevágjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A lecsöpögtetett mozzarellát darabokra tépdessük. A ciabbata kenyérszeleteket mindkét oldalon megpirítjuk, fokhagymával bedörzsöljük. Olívaolajjal megcsöpögtetjük, és ráhalmozzuk a paradicsomot, majd a sajtot. Sóval, borssal megszórjuk, és rátépkedjük a friss bazsalikomleveleket. Még egyszer meglocsoljuk az olívaolajjal.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Jamie Oliver – Chili Con Carne

Hozzávalók: 2 közepes vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 sárgarépa 2...

Close