Jamie Oliver – Brandy-s Vajas Zsemle Felfújt

Jamie Oliver – Brandy-s Vajas Zsemle Felfújt

Story Highlights

  • Az utóbbi két hét apai teendőkkel telt, felkészítettem a gyerekeimet Mindenszentek napjára, Halloweenre. Én nagyon szeretem ezt a kelta eredetű ünnepet, az én gyerekkoromban is megtartottuk, és nagyon élveztük.
  • Amióta több hónapot eltöltöttem Amerikában, a Jamie's American Roadtrip forgatásán, azóta más ez az ünnep: most az ott szerzett barátokra gondoltam, lélekben velük voltam Halloweenkor.
  • Halloween a családban
  • Idén sem maradhatott el a töklámpás faragása, de mi most nem sütőtökből készült ételeket fogyasztottunk. A Halloween inkább baráti, mintsem családi ünnep, a gyerekek járják a környéket, és ahová becsöngetnek, cukorkát vagy csokoládét kapnak. Utána partikat tartanak, ahol a szendvics és a sütemény a legfőbb eledel. Nálunk zsemléből készült felfújt volt az édesség, mivel gyerekeknek sütöttem, nem tettem bele alkoholt.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 6 dl tej
  • 6 dl tejszín
  • 4 tojás
  • 6 zsemle
  • 1 vaníliarúd
  • 17 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 cl brandy
  • maréknyi apróra vágott aszalt sárgabarack
  • 1 narancs reszelt héja
  • a szóráshoz porcukor

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt lábosba öntjük, beletesszük a vaníliarúd kikapart belsejét és magát a rudat is. Felforraljuk, majd a vaníliarudat kivesszük. A tojást a cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként beleöntjük a forró tejet. A zsemlét ujjnyi vastagon felszeleteljük, megvajazzuk, és belemártjuk ebbe a krémbe.

Tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a maradék tojáskrémet. Meglocsoljuk a brandyvel, megszórjuk az apróra vágott aszalt sárgabarackkal és a reszelt narancshéjjal. A tálat vízzel félig teli tepsibe állítjuk. Előmelegített, 170 fokos sütőbe toljuk, és 45 perc alatt ropogós kérget sütünk rá.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Jamie Oliver – Bruschetta

Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet ciabbata kenyér (rusztikus, ropogós héjú...

Close