Jamie Oliver – A Kenyér

Jamie Oliver – A Kenyér

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 3 csomag sütőélesztő (7g-os)
  • 2 csapott evőkanál cukor
  • 2 csapott evőkanál só
  • 6 dl langyos víz

Elkészítés:

A hozzávalókat összedolgozzuk, majd addig gyúrjuk, amíg lágy, sima tésztát kapunk. Ekkor lisztezett tálba tesszük, fóliával lefedve langyos helyen, fél-egy óra alatt a duplájára kelesztjük. Kőkeményen átgyúrjuk, hogy az összes levegőt kipöfögje, majd formázzuk, vagy bagetteket sodrunk belőle, vagy egyszerűen csak sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és újabb fél órát kelni hagyjuk. 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, de egy tűpróba sosem árthat.

Megjegyzés:

Régóta sütök kenyeret, sokat, sokfélét. Eddig fehér kenyérből nálam ez viszi a prímet, egyszerű, és a végeredmény gyönyörű és nagyon finom!

jamie-oliver-kenyer

Forrás: mindmegette.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
! A Káposztasaláta !

Hozzávalók: 1 kis fejű, vékony levelű káposzta (legjobb a friss...

Close