Ízletes szűzérmék sok hagymával és sonkával

Ízletes szűzérmék sok hagymával és sonkával

Story Highlights

  • Nem kell tovább keresgélned, ha mindenkit le akarsz nyűgözni a vasárnapi ebéddel.

 

Ha a hétvégi főfogást nem akarod túlbonyolítani, ám ízletes eredményre vágysz, nem fogsz csalódni ebben a receptben. A szűzérmék sok fűszerrel, sajttal még ízletesebbek. Ez után mindenki megnyalja mind a tíz ujját.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 20 dkg gépsonka
  • 5 dkg vaj
  • 3 ecetes uborka
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors

Elkészítés: 20 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

A megmosott sertéshúst szeld szép, ujjnyi vastag érmékre, hintsd meg sóval, borssal. Az uborkát és a sonkát vágd a lehető legvékonyabb csíkokra. Egy nagy serpenyőben olvaszd fel a vajat, fonnyaszd meg rajta a finomra vágott vöröshagymát, majd helyezd bele a hússzeleteket, és süsd meg.

szuzerme_sult-hagyma-sonka-krumpli

Ha az érmék már puhák, szép pirosak, add hozzájuk az uborkát és a sonkacsíkokat, majd egy-két percig pirítsd. Szórd meg felaprított petrezselyemmel, és díszítsd színes zöldségekkel, lilahagymával, pirospaprikával, paradicsomcikkekkel.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Aszalt szilvás, belül omlós, kívül ropogós csirkecomb

  Az aszalt szilvás ételek hagyományosan a karácsonyi menü részét...

Close