Ízletes Szent Jakab kagyló – recept

Ízletes Szent Jakab kagyló – recept

Az Ízletes Szent Jakab kagyló Hozzávalói :

  • 8-10 db szent jakab kagyló
  • 2 lime leve
  • 2 vanília rúd
  • bors
  • 3-4 ek olíva olaj
  • kapor

 

Az Ízletes Szent jakab kagyló elkészítése:

A szent jakab kagylókat megpucoljuk és mindkét oldalát beirdaljuk. Először egy friss pácot kell neki készíteni; facsarj ki két db lime-ot, majd a vanília rudakat vágd be, de csak az egyik oldalát ( ne vágd át), hogy ki tudd egyszerre kaparni belőle a belső magvakat és a zselé szerű részt.

szent jakab kagyló

Mehet a lime levéhet, sózd borsozd és alaposan keverd össze; mehet hozzá még az olíva olaj. Keverd össze jó alaposan, hogy a lime leve és az olíva olaj alaposan emulgeálódhasson – vegyüljön.

Ezen “dresszing – páclé”-hez mehetnek a kagylók, forgasd bele jó alaposan és hagyd több órán át benne pácolódni.

szent jakab kagyló

Forrósíts fel egy serpenyőt, mehet bele egy kevés olíva olaj és süsd meg szép arany barnára a kagylók két oldalát, max 1,5 percig mindkét oldalt, mert különben megkeményedik.

Ha kész a maradék páclé mehet a serpenyőbe, forrald fel és ez lesz a kagyló dresszingje. Kaporral megszórva tálald.

szent jakab kagyló

Ízletes Szent Jakab kagyló Kész:)

 

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Gordon Ramsay: Pasifogó – Málnás túrókrém kaláccsal

A Málnás túrókrém kaláccsal Hozzávalói: 25 dkg ricotta / túró...

Close