Így készül a tökéletes – Mézes szelet, recept

Így készül a tökéletes – Mézes szelet, recept

 

Ki tudna ellenállni egy főzött krémmel és csokibevonattal készült mézes szeletnek? Ha te sem, akkor próbáld ki receptünket! A mézes szelet nagyon hasonló a zserbóhoz, leszámítva, hogy nem dióval, hanem főzött krémmel készül. Ha szereted ezt a réteges süteményt, akkor próbáld ki ízletes receptünket!

Bár az elkészítése elég hosszadalmas, nagyon könnyű mind a tészta, mind a krém, illetve a máz sütése-főzése is, tehát  kezdő háziasszonyként is bátran kipróbálhatod!

A Mézes szelet Hozzávalói a tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál meleg méz
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Hozzávalók a krémhez:

  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom leve

Hozzávalók a csokimázhoz:

  • 4 evőkanál olaj
  • 1 tábla tortabevonó csokoládé

A Mézes szelet elkészítése:

  1. A lisztet a szódabikarbónával vegyítsd össze, majd szórd hozzá a porcukrot. A szobahőmérsékletű vajat morzsold bele, végül keverd a tésztához a tejfölt, a mézet és két egész tojást.
  2. Gyúrdössze a tésztát, és vedd négy egyenlő részre. Nyújtsd ki őket kisújjnyi vastagra és tepsi nagyságúra, majd külön-külön süsd aranybarnára a lapokat előmelegített sütőben.
  3. A krémhez a vajat a porcukorral és a citromlével keverd csomómentesre. A tejet forrald fel, szitáld bele a lisztet, és ezt is keverd csomómentesre. A két masszát keverd össze, majd a kihűlt tésztalapokat egyenlő arányban kend meg a krémmel, és ragaszd őket egymásra.
  4. A tortabevonót gőz felett olvaszd meg, keverd hozzá az olajat, és a mézes tetejét és oldalát kend meg vele. Hagyd pihenni keveset, hogy a tészta kicsit megpuhuljon, majd szeletelheted is.

mézes szelet

Forrás: femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Panettone
Panettone – Hagyományos olasz Karácsonyi sütemény, recept

  Ha nem vagy oda a bejgliért és a zserbóért,...

Close