Így készül a rántott burgonyaropogós káprázatos sajtos bundában, recept

Így készül a rántott burgonyaropogós káprázatos sajtos bundában, recept

 

Finom ropogós csoda, képtelenség belőle eleget készíteni, mert nem lehet betelni vele!

A rántott burgonyaropogós káprázatos sajtos bundában Hozzávalói

  • 50 dkg burgonya,
  • 5 dkg vaj,
  • 2 tojás,
  • zsemlemorzsa,
  • reszelt sajt,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 csokor petrezselyem;
  • a bundázáshoz tojás, zsemlemorzsa, reszelt sajt;
  • a sütéshez, bőven olaj.

A rántott burgonyaropogós káprázatos sajtos bundában Elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és hidegen lereszeljük. Hozzáadjuk a habosra kevert vajat, a tojásokat, az apróra vágott petrezselymet, és megsózzuk, megborsozzuk. Vizes kézzel ujjnyi rudakat formálunk belőle, és felvert tojásba meg reszelt sajttal kevert zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban ropogósra sütjük.

rántott burgonyaropogós káprázatos sajtos bundában

Forrás: ketkes.com

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Piroska-szelet
Piroska-szelet édes krémes csoda, finom csokoládémázzal!

  Mindig nagy adagot sütök belőle, mert nálunk valahogy elpárolog...

Close