Így készül az igazi Rigójancsi – Mintha a cukrászdából hoztad volna – csak jobb !

Story Highlights

  • A csokoládékrémmel töltött, csokimázzal bevont csokis tészta generációk nagy kedvence. Nevét egy cigányprímásról kapta, aki hasonló édességet készíttetett külföldi szerelmének. Legjobb, ha a rigójancsit a fogyasztás előtti napon összeállítod, hiszen sok időt kell a hűtőben pihennie.

Hozzávalók

  • 25 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 7 tojás
  • 7 dkg kakaó
  • 5 dkg mogyoró
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • csipet só

Töltelék

  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg kakaó
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 7 dl tejszín
  • kevés zselatinpor

Elkészítés: 35 perc, sütés: 15 perc, pihentetés: 1 óra + 1 éjszaka

Elkészítés:

rigo-jancsi-igazi
A tojásokat válaszd ketté. A sárgákat a cukorral verd habosra. Szitáld bele a vaníliás cukorral vegyített lisztet és a kakaót. A fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, majd a mogyoróval együtt óvatosan forgasd bele a kakaós masszába. Öntsd egy kivajazott, kilisztezett tortaformába, és előmelegített sütőben süsd meg 190 fokon, 10-15 perc alatt.

Amíg a tortalap kihűl, készítsd el a tölteléket. A tejszínt alaposan verd fel, és szitáld bele a kakaóval összekevert porcukrot, majd add hozzá a zselatint, amit a csomagoláson lévő utasítás szerint készíts el. Tedd hűtőbe egy órára, hogy megdermedjen.

A tésztát vágd két vagy három részre, és kend meg a hideg töltelékkel. Az étcsokit darabold fel, add hozzá a vajat, és gőz felett olvaszd meg. A fazekat vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni, majd vond be vele az egész tortát. Több rétegben vidd rá fel, egészen addig, míg vastag, szilárd mázat nem kapsz. Tedd a hűtőbe néhány órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted.

Forrás: femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
15 perc ! – Szuper gyors Sárgadinnyés smoothie

Hozzávalók: 1 kanál narancslikőr 1 dl tejszín 2 szelet érett...

Close