Így készítsd el: Csokis kifli , recept

Így készítsd el: Csokis kifli , recept

 

Végre kezd kifogyni a Karácsonykor bespájzolt édesség halom (szaloncukor, ajándék csokik, bejgli, mézes puszedli stb.) úgyhogy nyugodt szívvel álltam neki sütit sütni. Ez a kifli tökéletes reggeli a kávé, kakaó vagy vaníliás tej mellé. Az eredeti recept Limarától itt olvasható (azért egy kicsit változtattam rajta). Én most ráérősen készítettem, de az általa leírt gyorsított változat is életmentő lehet.

A Csokis kifli Hozzávalói 8 közepes db-hoz:

A tésztához:

  • 250 g finomliszt átszitálva
  • 50 g teljes kiőrlésű liszt átszitálva
  • ½ tk só
  • 30 g gyümölcscukor (vagy sima cukor)
  • 1 felvert tojás fele
  • 150 ml langyos tej
  • 35 g olvasztott vaj
  • 16 g friss élesztő
  • a töltelékhez:
  • 60 g olvasztott csoki
  • 25 g kakaópor
  • 30-40 ml tej
  • 1-2 ek cukor
  • a tetejére:
  • a felvert tojás másik fele

A tészta hozzávalóit összekevertem és addig gyúrtam, amíg sima tésztát kaptam. Ezután szobahőmérsékleten duplájára kelesztettem. Közben elkészítettem a tölteléket: a csokit óvatosan felolvasztottam a mikróban, majd elkevertem a kakaóporral és a tejjel (sűrű, nem folyós állagú massza lesz belőle).
Amikor a tészta megkelt, két egyforma részre osztottam, gombóccá formáltam és további negyed órát hagytam kelni. Amikor kipihente magát, 30 cm átmérőjű lappá nyújtottam az egyik gombócot, megkentem a töltelékkel, megszórtam a cukorral, majd ráterítettem a másik lappá nyújtott tésztát. Nyolc egyforma részre vágtam, és a háromszögeket feltekertem, majd sütőpapírral bélelt tepsire tettem, letakartam folpack-kal és megint hagytam kelni. Közben előmelegítettem a sütőt 180 °C-ra.
A megkelt kifliket megkentem a maradék felvert tojással, végül aranybarnára sütöttem.

Így készítsd el: Csokis kifli

Nagyon finom lett, és igen csokis. Miután kihűlt, pár darabot kint hagytam reggelire, a többit alaposan bezacskózva a mélyhűtőbe tettem, hogy a hét további napjára is jusson friss péksüti (mikróban alacsony fokozaton 1 perc alatt kiolvad és máris fogyasztásra alkalmas).

Forrás: kataspajza

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Svéd fahéjas tekercs: a Kanelbullar
Svéd fahéjas tekercs: a Kanelbullar, recept

  Bár még nem volt szerencsém megkóstolni eredeti hazájában, párszor...

Close