Így kandírozz narancshéjat házilag, recept

Így kandírozz narancshéjat házilag, recept

 

Így kandírozz narancshéjat házilag – Az ünnepi sütikbe jól jön
A kandírozott narancshéjat teheted tésztába, márthatod csokiba, és ajándékba is adhatod.

Karácsony körül azok is szívesen pepecselnek kandírozott, azaz cukrozott narancshéjjal, akik az év többi részében inkább a boltban vásárolják. Nem nagy kihívás, inkább csak egy kis időt kell ráfordítani. Csokival bevonva mennyei csemege.

A Kandírozott narancs Hozzávalói 4 személyre:

  • 2 kg bio narancs
  • 50 dkg cukor
  • 2,5 l víz

Elkészítés: 35 perc, főzés: 1 óra, pihentetés: 48 óra

A Kandírozott narancs Elkészítése:

  1. A bionarancsot forró víz alatt mosd le alaposan. JA narancsokat hámozd meg, és a héjak belső, fehér részét, amennyire tudod, távolítsd el, másképp nagyon keserű lesz.
  2. Tetszésed szerinti méretre darabold fel a héjakat, és legalább egy napra, de inkább három-négyre áztasd hideg vízbe.
  3. Szórd két és fél liter vízbe a cukrot, és tedd fel főni.
  4. Ha forr, add hozzá a héjakat, és állandó kevergetés mellett főzd őket üvegesre, mintha csak hagymát pirítanál.
  5. Ha még nem eléggé üvegesek, de kevés a víz rajtuk, önts még hozzá. Amikor kész, szedd ki a héjakat egy rácsra, és hagyd, hogy lecsepegjenek, majd csomagold el.

Kandírozott narancs

forrás: femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Almás, hagymás sült krumpli
Az almás, hagymás tepsis krumpli – Isteni köret a sütőből, recept

  Tedd változatossá kicsit a köretet is! Ezzel a nem...

Close