2020. október 20.

Select your Top Menu from wp menus
Így dobd fel az egyszerű sütőtökkrémlevest

Így dobd fel az egyszerű sütőtökkrémlevest

Csak egy kis rafináltság kell hozzá!
Most Széll Tamás, sous-chef árulja el a legjobb receptet. (x)

A szülők a mindennapokban a gyors és egyszerű ételeket szeretik, de néha jól jön egy különlegesebb recept, amivel az év végi vendégségek idején lehet nagy sikert aratni. Széll Tamás sütőtökkrém levese elképesztően finom.

 

Narancsos-gyömbéres sütőtökkrémleves sajtos pirítóssal Hozzávalói

  • 1 db sütőtök
  • 80-100 g Confeira méz
  • fél szál póréhagyma, zöldje nélkül
  • 1 ek aprított gyömbér
  • 6 dl Pilos tej
  • 2 dl frissen facsart narancslé
  • 8 szelet bagett
  • 1 db Pilos parenyica
  • 1 db lilahagyma
  • 1 ek almaecet
  • 1 nagy csipet cukor
  • Castello só ízlés szerint

Fakultatív

  • egy csipet chili paprika
  • 80 g tökmag
  • 3-4 ek olíva- vagy tökmagolaj

http://www.femina.hu/recept/kulonleges-sutotok-leves-szell-tamastol

  1. A sütőtököt vágd cikkekre, távolítsd el a magjait – de ne dobd ki -, és 170 fokos sütőben süsd körülbelül 50 percig, amíg vajpuha nem lesz, és itt-ott kissé megpirul. Mielőtt feldarabolnád a tököt, jól mosd meg, mert a héját is használni fogod. Ha kész, kanállal kapard ki a puha húst, majd tedd félre. A héjat és a magokat tedd egy kisebb fazékba, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, és forrald fel. Ha felforrt, húzd félre, és hagyd ázni néhány percig, mint egy teát.
  2. Közben mézen karamellizálj egy kis aprított póréhagymát, adj hozzá egy kevés aprított gyömbért és igény esetén egy kis chili paprikát is. Ehhez add hozzá a sült sütőtököt, szűrd rá a héjból és magból készült alaplevet és a tejet, majd ízesítsd a narancslével és sóval. Ezt forralgasd pár percig, majd turmixold teljesen simára, krémesre. Finomszűrőn mindenképpen szűrd át, hogy valóban sima és krémes legyen!
  3. Fogyaszd forrón, a tetejét szórd meg pirított tökmaggal és pár csepp tökmagolajjal. Mindenképpen kínálj hozzá istenien megspékelt, pirított bagettszeletkéket, amiket a következő módon készíthetsz el.
  4. A parenyica sajtot tépkedd szálaira, adj hozzá egy kis vékonyra szeletelt lilahagymát, az egészet sózd-borsozd, szórd meg egy csipet cukorral, locsolj rá egy kanál almaecetet és olívaolajat vagy tökmagolajat. A ropogós, forró bagett tetejére halmozd a pácolt sajtos hagymát.

Forrás: femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Sajtos-gombás rakott csirkemell
Sajtos-gombás rakott csirkemell, recept

Remek ebéd mindössze 5 hozzávalóból Ha a könnyen összedobható ételek rajongói táborát erősíted, a sajtos-gombás csirkemellért odaleszel! A rakottasoknak rengeteg...

Close