Húsvéti locsolók kedvence – epres töltelékű piskóta, recept

Húsvéti locsolók kedvence – epres töltelékű piskóta, recept

 

Annyira finom, hogy félő, hogy ha túl korán készítjük el, mire jönnek a locsolók, már nem marad a süteményből egy szem sem.

A Húsvéti locsolók kedvence – epres töltelékű piskóta hozzávalói:

Piskótalaphoz:

  • 2 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 5 db tojás

Epertöltelékhez:

  • 1/2 dl Triple Sec
  • 10 dkg eperkrém turmixoljuk le az epret
  • 5 dkg porcukor
  • 3 dl tejszín

Díszítéshez:

  • gyümölcszselé
  • pár szem friss eper
  • pirított mandula

A Húsvéti locsolók kedvence – epres töltelékű piskóta elkészítése:

  1. Vékony piskótalapot sütünk: a tojássárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük (így lágyabb tésztát kapunk ), a fehérjét a cukor maradék részével kemény habbá verjük. A sárgájához lazán hozzákeverjük a habot és közben a lisztet is hozzáadagoljuk. A végén az olvasztott vaj kerül a masszába. 180°C-os sütőben sütőpapíron vékony lapot sütünk.
  2. Ha kihűlt kettévágjuk és a lapokat eperkrémmel megtöltjük. Hűtőben 1/2 órát pihentetjük, majd felkockázzuk vagy szíveket szúrunk ki belőle. A sütemények tetejét lekenjük a maradék eperkrémmel. Tetejét friss eperrel díszítjük, amit lezselézünk. Jó étvágyat hozzá.

Húsvéti locsolók kedvence - epres töltelékű piskóta

Forrás: recept.paradicsom.info

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Húsvéti muffin recept
Húsvéti muffin recept

A muffin az egyik leggyorsabban és legváltozatosabban elkészíthető sütemény, ráadásul...

Close