Hortobágyi palacsinta, recept

Hortobágyi palacsinta, recept

Szerintünk kevés jobb dolog van annál, mint egy légiesen könnyű palacsintába töltött paprikás csirkénél, jó sok tejföllel nyakon öntve. Ti is így gondoljátok? Ha igen, akkor mindenképpen próbáljátok ki Zé receptjét és töltsetek meg jó pár palacsintát! 

Hortobágyi palacsinta

A Hortobágyi palacsinta Hozzávalói:

A palacsinta tésztához (12 db-hoz):

  • 250 g liszt
  • 3 dl tej
  • 3 dl szénsavas víz
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • étolaj a sütéshez

A hortobágyihoz:

  • paprikás csirke:
  • tejföl

A lisztet, a tojásokat, a sót és a tejet egy habverővel alaposan eldolgozzuk, majd folyamatos keverés mellet hozzáadjuk a vizet. Egy serpenyőt felhevítünk és egy ecsettel kissé megkenünk olajjal, éppen hogy csak fényes legyen, és a palacsinták mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

A paprikás csirke részeit kiszedjük a szaftból. A csontokról lefejtjük a húst és rusztikusra lezúzzuk egy aprítóval. A húshoz keverünk egy kis merőkanálnyit a hús szaftjából. Ha szükséges kissé megsózzuk. A szaft visszamaradt részét átszűrjük. A palacsintákat megtöltjük 1-1 evőkanál töltelékkel, behajtjuk a 2 szélét, majd szorosan feltekerjük. A palacsintákat meglocsoljuk a mártással, majd egy kis tejfölt teszünk rá.

forrás: Streetkitchenource link

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Édesköményes zellerkrémleves
Édesköményes zellerkrémleves, recept

  Már az elején leszögezném, hogy só nelkül lehet főzni,...

Close