Hogyan kell  – Jeges Kávét készíteni?

Hogyan kell – Jeges Kávét készíteni?

Story Highlights

  • A forróságban minden körülmények között a lehűlést keressük, így előfordulhat, hogy a jól megszokott, finom eszpresszónkhoz vagy hosszú kávénkhoz sincsen kedvünk a meleg nyáron. Szerencsére a jegeskávé jó pár éve töretlen népszerűségnek örvend, és nemcsak a kávézók kínálatában szerepel egyre több fajta, de a legtöbb strandbüfében is kapható a hideg sör és a jeges tea mellett.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 2,5 dl kávé (a szokottnál erősebbre főzzük, eszpresszó sűrűségűre)
  • 2 teáskanál cukor
  • kb. 4 gombócnyi vaníliafagyi
  • tejszínhab

Így készítsük a jegeskávét:

jeges-kave-keszites-recept-igazi-eredeti
A kávét főzzük le, ízesítsük a két teáskanálnyi cukorral. Leggyorsabban úgy tudjuk lehűteni, hogy hideg vizes fürdőbe állítjuk, és így tesszük a hűtőszekrénybe. Ezzel a módszerrel azt is elkerüljük, hogy a kávé megkeseredjen.
Magas falú, keskeny poharakban szervírozzuk a jegeskávét.

A pohár aljába kerüljön a vaníliafagyi, erre öntsük rá a hideg kávét. A tetejére nyomjunk tejszínhabot, amit ízlés szerint megszórhatunk kakaóporral vagy fahéjjal. Szívószállal és hosszú nyelű fagylaltos kanállal tálaljuk.

 

Forrás: nlcafe.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Így kell Igazi – Limonádét készíteni

Hozzávalók: A cukorsziruphoz: 1 bögre cukor, 1 bögre víz Az...

Close