Hogyan grillezz zöldségeket?
Hogyan grillezz zöldségeket?

Hogyan grillezz zöldségeket?

Zöldséget grillezni az egyik legkönnyebb dolog, ami azon túl, hogy nem igényel különösebb odafigyelést sem, még igen izgalmas ízeket is tartogat számunkra.

A sütés olyan aromákat és textúrát csalogat elő a sokszor unalomig ismert főtt, párolt zöldségekből, ami bőven meghálálja az előkészítés pepecsnek tűnő munkáját. A zöldségek pucolását és apró darabokra vágását ugyanis nem lehet megúszni, ha valaki finom, egyformán átsült köretet szeretne.

Ez után viszont már igen könnyen megy a sütés, ezért a grillezett zöldségek készítését mindenkinek csak javasolni tudjuk. Pár apró trükk betartásával bármikor egyenletesen magas színvonalú, változatos zöldségkeverékeket készíthetsz, akár vegetáriánusok számára főfogásnak, akár a húsételek mellé köretnek. Az egyenlő méretűre felaprított zöldségeket (körülbelül kelbimbó nagyságú darabok az ideálisak) áztasd be fél órára hideg vízbe.

Ezt követően itasd le a felesleges vizet, majd forgasd bele épp csak annyira az olajba, ami bevonja a zöldségek felületét, de nem kell, hogy tocsogjon a zsiradékban. Már ekkor ízesítheted is az egészet, majd néha átrázogatva a keveréket süsd addig, amíg megpuhulnak a falatnyi darabok és enyhén barnás nem lesz a szélük. A keményebb húsú, nehezebben sülő zöldségeket (répa, krumpli) előbb is felteheted, amihez a sütés végén keverd hozzá a puhább példányokat, mint például a cukkinit. Ennek ugyanis alig pár perc kell, hogy elkészüljön.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Hogyan grillezz Halat

Magyarországon sokkal kevesebb hal fogy éves szinten, mint más országokban és döntően az is karácsonykor. Pedig a grillezett halból gyorsan...

Close